Ki a legjobb ügyvéd?

Legjobb ügyvéd

Amikor kitaláltuk a következőkben bemutatandó vetélkedőt, még semelyikünk nem gondolta, hogy a legjobb ügyvéd versengés ennyire népszerű lesz. Hiszen ki szereti összemérni az erejét másokkal, szembesülni esetleg, hogy ő gyengébb valamilyen szinte a többieknél és nem tud annyit, mint a társai.

Legjobb ügyvéd verseny

Ennek a versenynek az ötlete bevallom őszintén az én fejemből pattant ki, miután láttam egy baromi érdekes ehhez hasonló vetélkedőt egy külföldi tv csatornán. Ott a legjobb ügyvéd a verseny végén hatalmas elismerésként megkapott egy vezető jogászi állást egy piacvezető cégnél, partneri státuszban ráadásul. Ehhez hasonlót gondoltam én is csinálni, természetesen „lebutítva” ezt egy hazai környezetbe, és nem egy tv show keretein belül.

Legjobb ügyvéd válogatás

Ahhoz, hogy ez érdemben működni tudjon meg kellett találni azt a csatornát, ahol a legjobb ügyvéd jelöltek egyáltalán megkereshetők, és főleg érdekessé tenni számukra egy ilyen felmérést, játékot. Aki önmagától nem játékos típus természetesen úgysem fog megjelenni egy ilyen versenyen és semmi érdeklődést nem fog mutatni, hogy versengjen. De akiben megvan a spiritusz, hogy elinduljon a legjobb ügyvéd címért, annak ígérhetem, hogy egy életre szóló élményt fogunk nyújtani.

Egy partnert is sikerült ehhez találni, az ugyvedajanlo.hu weboldalt, akik már nagyon sok jogászt gyűjtöttek össze az oldalukra, ráadásul már mintha pont a mi versenyünkre készítették volna elő a site-jukat bárki, aki korábban szerződött egy az oldalon található jogásszal, annak jogosultsága van arra, hogy véleményezze egy szerintem nagyon jó profil oldalon az adott jogászt és akár már ezekből ki lehetne rakni egy legjobb ügyvéd nyertest.

Amiben én szeretnék eltérni, az egy tényleges verseny. Nem azt akarom, hogy értelmetlen rivalizálás legyen, hanem az, hogy a legjobb ügyvéd kvalitásainak tényleg megfelelő díjazásban részesülhessen és az elismerés ne csak az ügyfelektől, hanem a szakmától is érkezzen. Mert persze, hogy nagyon fontos miként vélekednek az ügyfelek rólunk, de mindezt a kollégáktól megkapni, az is egy hatalmas öröm és kitüntetés.

A jogi szabályokat és a verseny körülményeit egy 5 tagú csapat állította össze, akiket a közel 250 jelentkező közül titkos szavazással választottunk meg. Az ő felelősségük és egyben feladatuk volt, hogy egy olyan etikai normáknak is megfelelő szabályrendszert alkossanak, amely mentén le lehet bonyolítani a versenyt és abban senkinek semmilyen rossz érzése ne lehessen, hogy de ha ez nem így vagy úgy lett volna, akkor akár én is nyerhettem volna. És ehhez hasonlók.

Úgy gondolom, hogy a végére megszületett rendszer tökéletesen lefedte és igazolta az előzetes elvárásokat és minden versenyző elképesztően jól érezte magát az egész versengés során. Amiben voltak szakmai részek, tudást igénylő feladatok és ügyfél-kezelési játékok is. A végén úgy gondolom, egy sikeres versenyt bonyolítottunk le.